24 Temmuz 2012 Salı

EN KABARIK KEKİ KİM PİŞİRECEK?

Bir misafirimiz geldiğinde ona ikram edebileceğimiz en pratik lezzetlerden birisi de ev yapımı keklerdir. Hem yapımı basit, hem de ekonomik olan bu tatlılar uygun koşullarda saklandığında bitene kadar taze bir şekilde saklanabilir.Evde yapacağınız kekler, akşamüstü beş çayının yanına da çok iyi gider.Evde kek yapmayı denememiş bir kadın hemen hemen yoktur. Herkesin denemiş olduğu basit bir kek tarifi mutlaka vardır.Birbirinden çeşitli kek tarifleri içinde sizin de başarılı sonuç alabileceğiniz bir çeşit mutlaka vardır. Ancak kimi hanımlar ne yaparlarsa yapsınlar keklerinin bir türlü kabarmadığından şikâyet ederler. Kek tariflerine harfiyen uysalar da istedikleri gibi olmaz. Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Çok basit birkaç püf noktası ile bu sorun rahatça aşılabilir. Eğer kekinizin ununu elekten geçirirseniz, kabartma tozu ya da karbonatının bayat olmadığına dikkat ederseniz, ilk önce toz şeker ile yumurtasını iyice çırparsanız, ve son aşamada da keki önceden iyice ısıtılmış sıcak fırına vererek onu "mühürlerseniz" yani lezzetini içine hapsederseniz, kekinizin kabarmama ihtimali olmayacaktır. Bir de unutmadan, başta un ve yumurta olmak üzere kullandığınız tüm malzemelerin taze olduğunda dikkat edin. Evet, bu basit püf noktalarına dikkat ettiniz, yarın akşam da misafiriniz gelecek. Ona çok lezzetli bir kek pişirebilirsiniz. Yemek tarifleri kitaplarınızı bir gözden geçirin ve bir kek çeşidi seçin. Kekinizi bugünden pişirebilirsiniz. Pişirip soğuttuğunuz kekinizi ertesi güne kadar hava almayacak bir şekilde muhafaza ederseniz, yarın misafirinize tazecik ikram edebilirsiniz. Kekinizi misafirinizin geleceği gün de pişirebilirsiniz. Ancak kekin piştikten süre biraz dinlenmesi gerekeceğinden bu işi son dakikaya bırakmamanızı öneririz. Misafiriniz akşam gelecekse, kekinizi sabahtan, öğleden sonra ya da en geç akşamüstü olmadan pişirmelisiniz. Çünkü kek fırından çıktığı gibi tüketilecek bir ürün değildir. Fırından çıktıktan sonra kalıptan çıkarmanız için en az bir 10 dakikaya ihtiyacınız olacak. Kalıbından aldığınız kekin ise soğuyup kendini toparlaması için de en azından bir 20 dakika daha gerekecek. Birbirinden güzel pasta tarifleri için de  http://www.yemek-tarif.net adresini ziyaret etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder